CV

CURRICULUM VITAE

 Annette Heick

Født: 12. November 1971

Civil status: gift med Jesper Vollmer

Børn: Eliot (2004) og Storm (2009)

1987-1996  arbejder som journalist på BT og SE og HØR.

1988 hitter med ”Du skælder mig hele tiden ud”

1991 deltager som solist ved Dansk Melodi Grand Prix

1991-1993 tager uddannelse som ejendomsmægler

1994 vækker opsigt med bodypaint kampagne for Hewlett Packard

1995-2003 optræder med Bertel Abildgaard  (1999, 2000, 2001, 2003 for Det Danske Forsvar i det tidl. Jugoslavien).

1994-1995 medvirker i musicalen “Sound of Music” på Amagerscenen i rollen som Liesl

1996-1999 Fastansat på og aktionær i Skandinavisk Film Kompagni

2000 etablerer virksomheden A-net ApS.

2002 etablerer virksomheden play-days ApS

2003 får TV-gennembrud med den japanske figur Ushi Heiku (TVDK) og optræder som vært på Roomservice og Mit sande jeg (begge TV2) frem til 2005

2005  Medvært på Dansk Melodi Grand Prix.

Udsender debut-album, “Right Time” på eget selskab (producer: Stig Kreutzfeldt).

2006 Vært på “9 ud af 10″ og “Familiens Ære” (begge TV2). Deltager desuden i “Vild med Dans”.

2007 deltager i Dansk Melodi Grand Prix med egen komposition, “Copenhagen Airport”.

2008 Udgiver bogen “Gør det noget, jeg støvsuger imens?” (Pretty Ink).

2009-2011 Vært på TV2 program, “Han, hun og haven”

2010 medvirker i musicalen Elsk mig i nat i rollen som Pia (Århus Musikhus).

2011 Medvirker på Det Ny Teater i hovedrollen som Galinda. Nomineres til en Robert (bedste kvindelige hovedrolle) for rollen som Yvonne i Olsenbanden film. Medvirker senere samme år i ny X-mas opsætning af Elsk mig i nat (Tivolis koncertsal).

2012 Udsender svensk produceret album på eget forlag. Er vært på Kanal 4 i ”Haps, du er fanget”. Medvirker igen i Elsk mig i nat – X-mas i Århus Musikhus

2014 På landsdækkende turné med eget show: “2 x Heick – Nu stopper du far”

2015 Medvirker i My Fair Lady, Århus Teater i hovedrollen som Eliza

2015 Etablerer virksomheden Rå ApS sammen med Jesper Vollmer

2015 samt 2016 Medvirker i Pejseshow og nomineres til Årets Parodist ved Revygalla

2016 Vært for Melodi Grand Prix, DR1

2017 Vært for Melodi Grand Prix, DR1

2017 Medvirker i Made in Aarhus (landsdækkende) i hovedrollen som brud

Andet:

Er på 12. år en del af det faste panel i det efterhånden legendariske og mest lyttede DR radioprogram, “Mads og Monopolet”.

Er på 9. år ugentlig klummeskribent på BT.

Har siden 1997 haft fast kontrakt med Disney (dansk versionering af Andersine).

CD

I 2012 udkom min anden CD på eget forlag. CD’en Grænseløs er blevet til i Stockholm sammen med min ven og producer gennem mange år, Tony Malm. På albummet medvirker en række danske og svenske artister, og det har været en drøm gennem mange år at gennemføre dette samarbejde på tværs af Sundet. CD’en opnåede både en førsteplads på TDC’s salgsliste og en stabil førsteplads på Dansktoppen i flere uger, og signatur-nummeret  ”Pitstop Øresund” er fast på repertoiret og åbner også mit nuværende show “Musikalske fortællinger”, som jeg stadig turnerer med.

                         

Første album på forlaget A-net ApS, hed Right Time. Det var produceret af Stig Kreutzfeldt og udkom i 2005.

Herunder kan du læse pressemeddelelsen for det seneste album. Tekster kan rekvireres via Facebook.

 

GRÆNSELØS – ANNETTE HEICKs FØRSTE ALBUM PÅ DANSK

 

Annette Heick går i clinch med grænser både geografisk og musikalsk, med sit stærkt personlige og ambitiøse popalbum ”Grænseløs”. Hvert nummer er blevet til i samarbejde med et stort antal danske og svenske musikere, sangere og sangskrivere.

 

Annette Heick har boet de seneste ti år i Sverige. Langt ude på landet. Tæt på skov og brægende får. Hun elsker at være her. Og hun elsker at tage bilen hver dag til Danmark. Det er i denne ånd, at Grænseløs er blevet til.

 

”På alle områder af livet, synes jeg det handler om at bygge bro og fjerne grænser. Også i musikken. Og som tiderne er nu, er det endnu vigtigere end før, at alle kunstnere arbejder sammen. Vi har brug for hinanden og vi har brug for at lære af hinanden. Med ”Grænseløs” har jeg lånt det bedste fra de to landes musikkultur.”

 

På trods af titlen, er Grænseløs skabt ud fra et fast sæt af dogmer. Annette har ønsket at skabe en dansk/svensk alliance enten ved at fortælle en personlig historie om relationer mellem mennesker eller ved at bygge bro over aldersgrænser og genrer. Det har helt fra starten været meningen, at mindst halvdelen af alle numrene skulle være duetter, og at mange stilarter skulle være repræsenteret. Igennem dette løber dog en klar rød tråd – den hedder pop.

 

”Popmusik er mit udgangspunkt, og med Grænseløs ville jeg gerne gøre brug af nogle af de dygtigste sangere og sangskrivere, vi har inden for genren i Sverige og i Danmark. I Sverige dyrker man poppen bredt. I Danmark er vi mere genreorienteret og præsenterer ikke pop, rock og klassisk side om side, som man gør i Sverige, men vi danskere er rigtig gode til at lave enkle, gode popsange. Som menneske og som musiker er det meget berigende at skabe et produkt, der går på tværs af traditioner og landegrænser.”

 

Annette Heick har derfor allieret sig med en række stærke svenske og danske musiknavne. Fra Danmark bidrager Martin Brygmann, Jørgen Klubien, Lise Cabble, Kristian Martinsen og Annika Askman, som har sat deres umiskendelige præg på flere af sangene. Og Julie Berthelsen, Peter Frödin, rapperen Ham Den Lange og Jørgen Klubien er gæsteoptrædende. Fra Sverige er det Uno Svenningsson, Fredrik Thomander, Niclas Lundin, Tania Doko (tidligere forsanger i australske Bachelor Girl, nu bosat i Stockholm) og Anton Hård af Segerstad (Le Kid) og Eric Nytomt (De Van).

Og Lunds Studentersangere – Sveriges mest kendte herrekor – under ledelse af danske, Michael Bojesen – er også med.

 

”Musik er noget jeg laver, fordi jeg ikke kan lade være. Grænseløs har fyldt al min fritid de sidste 4 år. Jeg kender enhver lille detalje. Jeg kan høre fra et miks til et andet, om der er skruet op eller ned for strygerne. Grænseløs er

simpelthen resultatet af en dyb længsel inde i mig. En kulmination”.

 

Størstedelen af sangene kredser om kærlighedslivet. Ikke kun den fine af slagsen, men også kærlighed, man kan slå sig på.

”Jeg har været inde og pille ved de stærke følelser – også de forbudte. Alt det fantastiske ved kærligheden og alt det værste. Teksterne tager dog ikke konkret udgangspunkt i mit eget liv, men i mine forestillinger og erfaringer som menneske, kvinde og veninde. Det er heller ikke tekster, der alle tager afsæt i Danmark de kunne i princippet foregå hvor som helst, men de er alle blevet til ud fra mit dogme om at udviske grænser. Her forstået som kærligheden som en grænseløs størrelse på godt og ondt.”

 

Det er Annette Heicks første album siden det engelsksprogede debutalbum ”Right Time” i 2005. Men det hele startede tilbage i 1988, hvor hun sammen med Tommy Seebach sang ”Du Skælder Mig Hele Tiden Ud”. Siden har hun markeret sig i Grand Prix-sammenhænge, store musical opsætninger, Slotskoncerter og sangskrivning for andre kunstnere.

 

Grænseløs er indspillet i Stockholm med den svenske komponist og producerkomet Tony Malm.  

 

TRACKLISTE

1) Pitstop Öresund

2) Konst (feat. Uno Svenningsson)

3) Se Mig (feat. Peter Frödin & Ham Den Lange)

4) Edderkoppen

5) Diamonds & Pearls (feat. Julie Berthelsen)

6) Ta’ Mig Med (feat. Jørgen Klubien)

7) Ingen Grænser

8) Landet Lagom (feat. Lunds Studentsångare)

9) Helt Forkert

10) Nu (feat. Eric Nytomt)

11) 40+

Journalistik

BT GENNEM 25 ÅR

Fra jeg var barn drømte jeg om at blive journalist. Hvad der så fik mig til at vælge en uddannelse som ejendomsmægler, tja, det må guderne vide. Men den journalistiske interesse har dog aldrig sluppet mig. Fra jeg i 1987 var i 9. klasses praktik på BT og til i dag, har jeg altid skrevet fast for det ene eller andet blad. I de første mange år arbejde jeg på BT, hvor jeg havde en musikbrevkasse. Dernæst blev jeg fastansat på SE og HØR. Efterfølgende var jeg ansat 4 år på Go’Morgen Danmark, og i en årrække skrev jeg for diverse aviser og magasiner, herunder Asschenfeldts magasiner og Ekstra Bladet.

I dag er jeg tilbage på BT, hvor jeg har nydt at skrive klummer om vores adfærd og besvare breve indenfor familierådgivning i nu 5 år.

At skrive er i det hele taget for mig et vigtigt instrument i hverdagen. Og et par bøger er det også blevet til.

I 2004 skrev jeg sammen med min mand en bog om et flytte til Sverige, ”Hinsidan”, på Tilsteds Forlag.

 

I 2008 udgav jeg ”Gør det noget jeg støvsuger imens” på Pretty Ink.

Og i 2010 bidrog jeg til mine forældres biografi, ”Duet for livet”.

Det er ikke utænkeligt, at der kommer flere bøger, for ideerne er mange, men tiden er knap. Jeg håber, at jeg får tid til at realisere et roman-projekt i nærmeste fremtid.

Teater

Jeg synes ikke, det lå i kortene, at jeg skulle få mit teater-gennembrud i en alder af 39. Men det var i rollen som Galinda i forestillingen Wicked på Det Ny Teater, at jeg fik lov at prøve kræfter med et teater i verdensklasse. Vi spillede 121 forestillinger, og siden har jeg medvirket i “Elsk mig i nat” i 3 omgange. I alt 80 forestillinger.

Jeg kan løfte sløret for, at teaterscenen kalder igen i foråret 2015…

 

TV

”HAPS, du er fanget” så dagens lys i september 2012. I alt 26 kendte og ukendte danskere blev sat i håndjern og fulgt en dag. Det kom der en række programmer ud af, som genudsendes her i foråret 2014 på Kanal 4.

 Mads Larsen i HapsChristopher i Haps

Inden “Haps – du er fanget” holdt jeg en længere pause fra skærmen. Vi skal faktisk tilbage til 2009, da jeg lavede “Han, hun og haven” på TV2. Et dejligt haveprogram, som stadig opnår høje seertal (over 500.000) på sommerens genudsendelser.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>